Srećna krsna slava

Dogoreva slavska sveća, nek vas prati svaka sreća i nek tamjan zamiriše, sve nevolje nek izbriše, nek vas vodi vera prava i Srećna vam krsna slava.
Slavski dan vam srećan, domaćine, da imate goste fine, da zdravica dugo kruži, da se vino dobro služi, da u domu cveta sloga, da je zdravlje dar od Boga!
U čije se zdravlje pilo, sve mu zdravo i veselo bilo, da se vazda pesma ori, da se mudra reč prozbori, nek je slava srećna svima, da slavite vekovima!
Tamjana se miris širi nad ikonom od starine a sveća se razgorela, srećna slava domaćine. Od Boga ti zdravlje i veselje, na koraku svakom sreto prijatelje, ženio, udavo pevao sa nama, živeli u zdravlju, srećna krsna slava.
Srećna slava domaćine u zdravlju je proslavite i na mlađe ostavite, da je slave dok je sveta, zbog sreće i berićeta, običaji to su davni slaviše nam preci slavni! Domaćine čašu gore, nek se mudre reči zbore.
Običaji žive davni, običaji pravoslavni, da se slavi i proslavlja, da se krsti i nazdravlja, čašu dižem ne zbog slavlja već zbog sreće i zbog zdravlja, Bog vam svaku sreću dao i od zla vas sačuvao.
Domaćine, srećna krsna slava! Zdravlje i veselje da vam donesu svi sveti i da vašu sreću ništa ne remeti!
Domaćini, dragi, mili, živi, zdravi, srećni bili! Nek vas čuva krsna slava, nek vas štiti vera prava! Dečica vam zlatna rasla, stoka zdrava travu pasla, sve vam bogato rodilo, u kući nek vam je veselo! Srećna krsna slava!
Dok gori slavska sveća, porodična sreća nek vam se uveća! Želimo vam zdravu, bogatu i uspešnu godinu! Da vas čuva krsna slava, da vas snađe sreća prava! Srećna krsna slava, domaćini!
Da slavite što duže, da vas godine dobro služe. A mladima prenesite, da čuvaju svoju slavu, da imaju mudru glavu, da u svemu drže meru i poštuju svoju veru. Srećna slava!
Sveti je dan nek takav bude, gospoda slavi a voli ljude. Podigni čašu, takav je red, u čaši vino u duši med. Da dugo slaviš u zdravlju i sreći, da ti posed bude sve veći i veći.
Ovo je zdravica iz duše prava, srećna ti domaćine krsna slava!
Domaćine, živ mi bio! Smejao se, veselio! Nek ti se na ovaj sveti dan ostvari svaki zamišljen san! Svetac da vas čuva, kuća da vam cveta, od starca do deteta! Nek se ori, nek se peva! Srećna krsna slava!
Sveti dan je u tvom domu, da vam spokoj, mir donese! Svako loše nek odnese! Radujte se, prekrstite, čašu vina podelite, cele godine veselite! Srećna vam slava, domaćini dragi!
U kalendaru danas piše da je ovo dan sveti, a ja se pitam hoću li umeti da vam prenesem svoje lepe želje. Nek vaš dom krasi radost i veselje! Da živite u blagostanju i slozi, mili Bože, ti pomozi! To vam je iskreno iz srca moga, nek želja stigne do samog Boga! Srećna vam slava, domaćini mili!

Dodaj novu poruku

Broj znakova: 0